Postat

Litium växlar upp med 28 miljoner i nytt kapital

Litium, Nordens ledande plattformsleverantör för affärskritisk e-handel, tar in 28 miljoner kronor i nytt kapital för investeringar i produktutveckling och marknadssatsningar på den växande marknaden för e-handel.

–  Litium har ett starkt erbjudande inom e-handel vilket bekräftas av både kunder och partners, säger Christian Rosendahl, vd på Litium. Med den tillväxt som är på e-handelsmarknaden just nu är det rätt läge för oss att lägga i en högre växel och satsa på marknadsföring och produktutveckling. Vi är mycket glada att ha fått in en ny stark ägargrupp som kommer att stödja vår fortsatta expansion och internationalisering.

Största ägaren är fortsatt börsnoterade FastPartner, som tillsammans med övriga befintliga aktieägare skjuter till hälften av kapitalet. Andra hälften tillförs av den nya ägargruppen ledd av entreprenören Göran Månsson som bland annat har verksamhet inom lager- och logistiklösningar för e-handel.

–  Litiums produkter och deras strategi att hjälpa kunden vidareutveckla sin e-handelsaffär över tid, är överlägsen när det gäller medelstora till stora kunder, säger Göran Månsson. Efter tidigare investeringar inom e-handel känner vi marknaden väl och Litiums plattform kompletterar vårt befintliga erbjudande inom logistik perfekt. Det ger oss en enorm bredd i en expanderande bransch.

Kapitalanskaffningen sker i två steg där 14 miljoner kronor tillförs bolaget omgående och 14 miljoner kronor, via en teckningsförbindelse, under inledningen av 2016. Det nya kapitalet kommer att investeras i ökade marknadssatsningar och bearbetning av nya marknader i norra Europa, samt en fortsatt kraftfull teknisk utveckling.

Stockholm Corporate Finance är exklusiv finansiell rådgivare i samband med transaktionen.

För mer information kontakta:

Christian Rosendahl, vd Litium
E-post: christian.rosendahl@litium.se
Mobil: 076-525 83 73

Peter Enström, VD Stockholm Corporate Finance AB
E-post: peter.enstrom@stockholmcorp.se
Mobil: 070-574 99 82
Om Litium
Litium är Nordens ledande plattformsleverantör för affärskritisk e-handel, produktmarknadsföring och inspiration online. Kombinationen av den flexibla plattformen Litium Studio och paketerad kunskap i form av Litium Accelerator erbjuder smarta, kostnadseffektiva lösningar för företag som vill accelerera försäljningen på nätet.

Bland Litiums drygt 400 kunder finns Teknikmagasinet, Adidas, ÖoB, Gudrun Sjödén, Life, OBH Nordica, Jollyroom och Nordicfeel, många av dem prisbelönta e-handlare i sina respektive branscher. Litiums huvudägare är börsnoterade Fastpartner AB. Läs mer på www.litium.se

Om Stockholm Corporate Finance
Stockholm Corporate Finance är en oberoende finansiell rådgivare som erbjuder tjänster inom kvalificerad rådgivning avseende kapitalanskaffning, ägarförändringar, förvärv, samgående och avyttringar (M&A) till börsnoterade och privata företag och dess ägare. Bolaget är exklusiv svensk partner i nätverket M&A Worldwide som består av 40 M&A-rådgivare och investmentbanker i 36 länder. Stockholm Corporate Finance är ett värdepappersföretag under Finansinspektionens tillsyn. www.stockholmcorp.se