Transaction

31 October, 2023

Tillbaka > AcuCort offentliggör utfall i företrädesemission

AcuCort offentliggör utfall i företrädesemission

AcuCort

AcuCort AB (”Bolaget” eller ”AcuCort”) meddelar idag utfallet i den företrädesemission av units som beslutades av styrelsen den 31 augusti 2023 och som godkändes av extra bolagsstämma den 2 oktober 2023 (”Företrädesemissionen”). Företrädesemissionen har tecknats till cirka 12,9 MSEK, motsvarande en teckningsgrad om cirka 42,9 procent, vilket innebär att cirka 27,1 procent av Företrädesemissionens totala volym tilldelas emissionsgaranterna. Genom Företrädesemissionen tillförs AcuCort totalt cirka 21,0 MSEK före emissionskostnader.

Utfall i Företrädesemissionen

Teckningsperioden i Företrädesemissionen avslutades den 26 oktober 2023. Det slutliga utfallet visar att Företrädesemissionen tecknades till cirka 12,9 MSEK, motsvarande cirka 42,9 procent av Företrädesemissionen, med eller utan stöd av uniträtter, varav 2 341 794 units, motsvarande cirka 11,2 MSEK och 37,4 procent av Företrädesemissionen, tecknades med stöd av uniträtter och 344 794 units, motsvarande 1,7 MSEK och 5,5 procent av Företrädesemissionen, tecknades utan stöd av uniträtter. Vidare tilldelas emissionsgaranterna cirka 27,1 procent av Företrädesemissionens totala volym, vilket innebär att AcuCort totalt tillförs cirka 21,0 MSEK före emissionskostnader. Emissionskostnaderna beräknas uppgå till högst cirka 4,8 MSEK (inklusive ersättning för garantiåtagandet om högst cirka 2,5 MSEK, motsvarande 14 procent av det garanterade beloppet). Emissionsgaranter kan komma att välja att erhålla del av garantiersättningen i nyemitterade units så som tidigare kommunicerats av Bolaget. Teckningskursen i Företrädesemissionen uppgick till 4,80 SEK per unit, motsvarande 0,40 SEK per aktie.

– Jag vill uttrycka min tacksamhet till alla nuvarande aktieägare som har deltagit i emissionen. Samtidigt hälsar jag alla nya aktieägare hjärtligt välkomna. Vi befinner oss just nu i en oerhört spännande fas i AcuCorts utveckling. De tillförda finansiella resurserna möjliggör att vi nu kan fokusera fullt ut på marknadslansering av vårt banbrytande läkemedel, Zeqmelit®, säger Jonas Jönmark, VD för AcuCort.

Meddelande om tilldelning
Tilldelning har genomförts i enlighet med de principer som angivits i det prospekt som upprättats med anledning av Företrädesemissionen och som offentliggjordes den 11 oktober 2023. De som tilldelas units utan stöd av företrädesrätt kommer att erhålla avräkningsnotor, vilka beräknas att skickas ut idag den 31 oktober 2023. De som tecknat units utan företrädesrätt genom sin förvaltare kommer att erhålla besked om teckning enligt sin förvaltares rutiner.

Aktiekapital och antal aktier
Företrädesemissionen innebär att aktiekapitalet ökar med 19 970 168,88 SEK genom emission av 52 553 076 nya aktier, motsvarande en utspädningseffekt om cirka 62,7 procent av rösterna och kapitalet i Bolaget. Efter registrering av de nya aktierna hos Bolagsverket kommer aktiekapitalet i AcuCort att uppgå till 31 857 173,08 SEK fördelat på 83 834 666 aktier, envar med ett kvotvärde om 0,38 SEK.

Teckningsoptioner
Genom Företrädesemissionen emitteras även 35 035 384 teckningsoptioner av serie TO 1, vilka berättigar till teckning av 35 035 384 aktier i Bolaget. De teckningsoptioner av serie TO 1 som emitteras inom ramen för Företrädesemissionen berättigar innehavaren att teckna en (1) ny aktie i AcuCort under teckningsperioden från och med den 6 mars 2024 till och med den 20 mars 2024. Teckningskursen för teckning av aktier med stöd av teckningsoptioner uppgår till 0,40 SEK. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO 1 som emitterats inom ramen för Företrädesemissionen kan Bolaget komma att tillföras ytterligare cirka 14,0 MSEK före emissionskostnader. Vid fullt utnyttjande av samtliga teckningsoptioner av serie TO 1 kommer aktiekapitalet att öka med ytterligare 13 313 445,92 SEK genom emission av 35 035 384 aktier, motsvarande en utspädningseffekt om cirka 29,5 procent av rösterna och kapitalet i Bolaget. Teckningsoptionerna avses tas upp till handel på Spotlight Stock Market efter att Företrädesemissionen har registrerats vid Bolagsverket.

Handel med BTU
Handel med BTU (betald tecknad unit) sker på Spotlight Stock Market fram till dess att Företrädesemissionen är registrerad vid Bolagsverket. Nytecknade units är bokförda som BTU på VP-kontot till dagen innan Företrädesemissionen blivit registrerad vid Bolagsverket, vilket beräknas ske under vecka 47 2023.

Rådgivare
Stockholm Corporate Finance AB agerade finansiell rådgivare, HWF Advokater AB legal rådgivare och Hagberg & Aneborn Fondkommission AB som emissionsinstitut i samband med Företrädesemissionen.

För ytterligare information kontakta:
Otto Rydbeck, VD Stockholm Corporate Finance
Tel: +46 8 440 56 40
E-post: otto.rydbeck@stockholmcorp.se

Jonas Jönmark, VD AcuCort
Tel: +46 70 365 5400
E-post: jonas.jonmark@acucort.se

Besök gärna Bolagets hemsida: www.acucort.se

Om AcuCort AB
AcuCort har utvecklat och kommersialiserar Zeqmelit®, en ny snabblöslig munfilm att lägga på tungan, baserad på den välkända kortisonsubstansen dexametason. Läkemedlet är en smart produkt i en ny, innovativ, patenterad och användarvänlig administrationsform i första hand för behandling av svåra och akuta allergiska reaktioner, krupp hos barn, illamående och kräkningar vid cellgiftsbehandling samt för behandling av patienter med covid-19 som behöver kompletterande syrebehandling. Zeqmelit® är godkänt i Sverige, Danmark, Norge och Finland. AcuCort (kortnamn: ACUC) är noterat på Spotlight Stock Market. Besök gärna www.acucort.se.

Om Stockholm Corporate Finance AB
Stockholm Corporate Finance är en oberoende privatägd finansiell rådgivare som erbjuder tjänster inom kvalificerad rådgivning avseende kapitalanskaffning, ägarförändringar, fusioner och förvärv (M&A) till börsnoterade och privata företag och dess ägare. Stockholm Corporate Finance är ett värdepappersföretag som står under Finansinspektionens tillsyn och är medlem i branschorganisationen SwedSec Licensiering AB. För mer information se: www.stockholmcorp.se

Följ oss på LinkedIn Stockholm Corporate Finance | LinkedIn


Stockholm Corporate Finance
David Bagares gata 3
SE-111 38 Stockholm
info@stockholmcorp.se
Telefon: 08 440 56 40
Fax: 08 440 56 41
Pressmeddelanden
Anmäl dig för att ta del av våra pressmeddelanden
swedsec