Transaction

24 June, 2024

Tillbaka > Medclair AB avyttrar dotterbolaget Spintso AB

Medclair AB avyttrar dotterbolaget Spintso AB

Medclair

Medclair AB avyttrar det helägda dotterbolaget Spintso AB.

Spintso (Sports Intelligent Solutions) är en tillverkare och leverantör av högkvalitativa intelligenta hjälpmedel till idrottsdomare. Moderbolaget Medclair AB har sedan tidigare kommunicerat att Spintso inte är en strategisk investering och att bolaget avses att avyttras när tillfälle ges. Försäljningen görs till en grupp svenska investerare, och tillträde sker per den 25 juni.

Försäljningen av Spintso är ett steg i renodlingen av verksamheten. Medclair, ett greentechbolag med inriktning mot lustgas, utgör en väsentlig potential och har redan nu kunder i över 15 länder. Affären innebär att bolagets ledning odelat kan fokusera på Medclairs expansion.
Sedan 2020 drivs verksamheten baserat på en ambitiös tillväxtplan där målsättningen är att Medclair via partners skall ha en global räckvidd före 2030. I nuläget finns främst kunderna inom sjukvårdssektorn men i takt med att kunskapen om lustgasens klimatpåverkan ökar tillkommer nya segment. Transaktionen innebär förutom renodling en ökad tydlighet kring bolagets verksamhet, inte minst för potentiella investerare.


Finansiell rådgivare
Stockholm Corporate Finance var finansiell rådgivare i försäljningsprocessen.

För ytterligare information kontakta:
Otto Rydbeck, VD Stockholm Corporate Finance
Tel: 08 440 56 40
E-post: otto.rydbeck@stockholmcorp.se

Jonas Lundh, VD Medclair AB (publ)
Tel: 077-193 90 90
E-post: jonas.lundh@medclair.com

Om Medclair AB
Medclair AB är ett svenskt green-tech bolag. Genom innovation och vårt FoU nätverk strävar vi efter att vara de ledande experterna på säker lustgashantering - genom vår breda produktportfölj kan vi erbjuda säker och hållbar lustgas till sjukvården. Bolaget noterat på NGM Nordic SME. Mer information om Medclair finns på www.medclair.com


Om Stockholm Corporate Finance AB
Stockholm Corporate Finance är en oberoende privatägd finansiell rådgivare som erbjuder tjänster inom kvalificerad rådgivning avseende kapitalanskaffning, ägarförändringar, fusioner och förvärv (M&A) till börsnoterade och privata företag och dess ägare. Stockholm Corporate Finance är ett värdepappersföretag som står under Finansinspektionens tillsyn och är medlem i branschorganisationen SwedSec Licensiering AB. För mer information se: www.stockholmcorp.se

Följ oss på LinkedIn Stockholm Corporate Finance | LinkedIn


Stockholm Corporate Finance
David Bagares gata 3
SE-111 38 Stockholm
info@stockholmcorp.se
Telefon: 08 440 56 40
Fax: 08 440 56 41
Pressmeddelanden
Anmäl dig för att ta del av våra pressmeddelanden
swedsec